Blog

Waarom je kiest voor een interim digital marketing consultant

Digitale transitie is voor alle ondernemingen van belang. Dit geldt uiteraard ook binnen de marketing aanpak. Met de talloze mogelijkheden is het niet eenvoudig te bepalen wat de beste keuzes zijn. Naast de juiste kennis zijn resources ook niet altijd voorhanden. Wij leggen je in dit blog uit waarom het inhuren van een interim marketing specialist dan het juiste idee voor jouw bedrijf kan zijn.

De juiste ervaring

Vanuit Orangedotcom helpen we al bijna tien jaar veel verschillende ondernemingen met hun digitale marketing aanpak, met zowel strategie als  executie. In de praktijk merken we dat onze adviezen niet altijd opgevolgd kunnen worden, vanwege gebrek aan resources bijvoorbeeld. Het vinden van een geschikt persoon met voldoende digital ervaring kan best uitdagend zijn: deze mensen zijn nog steeds relatief schaars. Digitale marketing is daarbij behoorlijk breed, met allerlei specialismen.

Met dat vertrekpunt zijn we gestart met een eigen detacheringstak, Get Orange genaamd. Hiervoor leiden we talent op binnen een traineeship van twee jaar, waarin alle kennis die we binnen het bureau hebben wordt gecombineerd met de praktijk. Bijvoorbeeld om een tijdelijke tekort op te vangen door een zwangerschapsverlof of uitval van een medewerker of omdat er behoefte is aan hulp bij een eenmalig project. 

Kansen te over wat ons betreft. Hieronder delen we alle redenen waarom een interim digital marketing consultant voor jou interessant kan zijn.

1. Bespaar (marketing) kosten 

Zeker in deze onzekere tijden kan het uitbreiden van het team met een nieuwe vaste collega een risico zijn. Uiteraard kan er geld worden geïnvesteerd in bijscholing en ontwikkeling voor bestaande medewerkers, wat cruciaal is in elk bedrijf. Maar de mogelijkheid om snel iemand tijdelijk aan te nemen met de gewenste vaardigheden, kan voor een direct probleem een snelle en kosteneffectieve oplossing zijn. Tijdelijke krachten zijn efficiënt en worden enkel betaald voor het werk dat je als onderneming van hen vraagt. Daardoor vallen de kosten vaak lager uit dan bij het aannemen van een nieuwe werknemer in vast dienstverband. Resultaten op tijd en binnen budget leveren zal daarbij altijd een prioriteit zijn voor een tijdelijke kracht. Ten slotte hoeven voor een interim collega geen premies en belastingen afgedragen te worden.

2. Extra capaciteit

Digital marketing is een specialistisch vak. Soms wil je in een korte tijd een specifiek kanaal laten groeien, of heb je een kort technisch SEO project wat een hele uitdaging kan zijn. Het inhuren van een tijdelijke marketing kracht kan dan een goede oplossing zijn om specialistische expertise binnen te halen. Daarnaast kan het een behoorlijke klus zijn om een geschikte collega te vinden voor een vaste aanstelling. Soms duurt het maanden voordat het gehele selectieproces is doorlopen, en dan is het natuurlijk ook nog maar de vraag of de kandidaat aan je verwachtingen voldoet.

Collega’s hebben hun eigen werkzaamheden en zijn vaak niet in de mogelijkheid om dit ‘gat’ goed op te kunnen vangen. Het aannemen van een tijdelijke kwalitatieve digital marketeer kan helpen om de continuïteit van de resultaten te waarborgen, en jouw bedrijf verder (digitaal) te laten groeien en samen naar het gezamenlijke doel te werken. Een uitvoerige inwerkperiode of trainingen is daarnaast vaak niet nodig. 

3. Specialistische kennis in huis

De toenemende concurrentie en de razendsnelle ontwikkelingen zorgen ervoor dat voor optimaal resultaat iemand in je bedrijf op constante basis bezig moet zijn met digitale marketing. Af en toe content op de website publiceren, of een paar Google Ads campagnes opzetten, is al lang niet meer genoeg om optimaal resultaat te behalen. Een interim specialist brengt juist die vaardigheden en expertise de onderneming in. 

Specifieke vraagstukken zoals bijvoorbeeld SEO projecten, vragen om gedegen kennis en deze vaardigheden zelf ontwikkelen is vaak niet interessant. Met het huren van een interimmer heb je de vrijheid om iemand te selecteren met precies de vereiste vaardigheden en ervaring. 

Tijdelijke krachten komen direct in aanraking met het team, maken kennis met de bedrijfscultuur en hebben de uren om de doelgroep en aanpak te leren kennen. Hierdoor kunnen interimmers in korte tijd resultaten boeken met bijvoorbeeld het inzetten van bepaalde content of specifieke targeting. 

4. Toegang tot de nieuwste digital marketing ontwikkelingen & tools

Met alle ontwikkelingen en nieuwe tools die bijna dagelijks in het digitale landschap verschijnen, is het bijna onmogelijk om elk aspect van marketing en online marketing goed in de vingers te hebben. Interimmers (vanuit een bureau) hebben toegang tot de beste tools en zijn op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Zo heb je iemand tijdelijk in dienst om je nieuwe kennis en inzichten te geven en hoe je mogelijk het beste bepaalde tools kan implementeren, zonder al het onderzoek zelf te hoeven doen. 

5. Een nieuwe kijk op je marketingaanpak

Benut je met je marketingaanpak je volledige potentieel? Zet je bijvoorbeeld al een tijd Google Ads in om je doelgroep te bereiken, maar zie je nog niet genoeg rendement terug in je resultaten? Of wil je graag je social aanpak een keer onder de loep nemen? Een interimmer kan met een frisse blik dit alles beoordelen.

Interim specialisten hebben in het verleden ervaring opgedaan bij verschillende partijen en hebben misschien wel meerdere projecten tegelijk gedaan. Zo nemen ze interessante kennis en ervaring mee. Ze zijn gewend om zich snel aan te passen en te kunnen schakelen. Hiermee weten ze vaak binnen een korte periode een waardevolle bijdrage te leveren aan jouw team en aanpak. 

Alle mogelijkheden

Het kan om meerdere redenen interessant zijn om een interim digital marketing consultant in te zetten in je team. Ook in deze tijden zijn daar alle mogelijkheden voor. Onze specialisten zijn niet beperkt door de geografische locatie of thuiswerken. Enige benodigdheden zijn een laptop en toegang tot internet. Geef je de voorkeur aan tijdelijke hulp in huis voor een dag per week? Of wil je ondersteuning in je team voor meerdere dagen per week voor een langere periode? We denken graag met je mee!

> Lees meer over detacheren. 

Of je nu een specifiek kanaal wil laten groeien, tijdelijke ondersteuning zoekt in het team of een interimmer wil inzetten totdat je een geschikte vaste werknemer hebt gevonden, we bieden tijdelijke in-house hulp op maat. Neem contact met ons op of mail direct naar germaine@orangedotcom.nl 

In-house hulp nodig van een digital marketing consultant?