Social Media Orangedotcom

Social advertising

Vang je doelgroep op social

Waarom social advertising?

Een gedegen marketingstrategie zonder inzet van social kanalen is al bijna niet meer denkbaar. Niet gek ook: een groot gedeelte van de mediaconsumptie vind hier plaats. Of dit nu voor sociale doeleinden (Facebook, Instagram, Twitter), werkgerelateerd (LinkedIn) of ter inspiratie is (Pinterest): Nederlanders zijn hier massaal te vinden. 

Hiermee is het voor adverteerders zeer relevant om social advertising in te zetten. Door de uitgebreide targeting-mogelijkheden op bijvoorbeeld interesse, sociaal-demografische kenmerken of functieprofielen is social advertising een uitstekende manier om je doelgroep te bereiken voor prospecting of remarketing. Dit gecombineerd met impactvolle uitingen en uitgebreide optimalisatiemogelijkheden maakt dat we de inzet hiervan altijd zullen overwegen of meenemen in de aanpak. 

Door onze hulp in te schakelen voor social advertising ben je optimaal zichtbaar bij jouw doelgroep, zorgen we ervoor dat we je marketingbudget zo efficiënt mogelijk inzetten en dat je advertenties perfect aansluiten bij de doelgroep. En dat vertaalt zich in meer leads en sales!

Zo gaan wij jou helpen

Er kunnen een hoop redenen zijn om hulp in te schakelen voor je social advertising… Zo kan het zijn dat er intern geen capaciteit beschikbaar is, je de social inzet wil optimaliseren of dat je op zoekt bent naar een manier om meer rendement te behalen. Wat de reden ook is, we willen je graag op strategisch en uitvoerend niveau helpen.

Campagnes opzetten
Onze consultants kunnen je adviseren over welke platformen inzetbaar zijn die passen binnen jouw doelen en budget. Ook hebben ze ruime ervaring in het opzetten van social advertising campagnes. 

Optimalisatie

Naast een set-up is monitoring en optimalisatie ook van groot belang. Door te testen, te leren en te verbeteren maken we stappen naar steeds betere resultaten. In het begin zullen dit vaak grotere, meer ingrijpendere aanpassingen zijn. Na verloop van tijd zullen de verbeteringen incrementeel van aard zijn. Onze digital marketing consultants maken gebruik van de nieuwste ondersteunende tools om ervoor te zorgen dat we optimaal rendement behalen.
Door continue te A/B-testen en nieuwe strategieën uit te proberen komen we tot een optimale social inzet. Dit doen we bijvoorbeeld door:

  • Testen met verschillende biedstrategieën;
  • Testen van verschillende content, zowel beeld als tekst in de meest relevante beschikbare advertentie formats;
  • Zorgen voor regelmatig wisselende content, om advertentiemoeheid tegen te gaan;
  • Opbouwen en testen van een uitgebreide doelgroepen database.

Hoe we social aanpakken

Sociale platformen lenen zich om klanten een maatgerichte customer journey te laten doorlopen. De vele contactmomenten en hoge engagement passen goed bij het opbouwen van een warm contact met je doelgroep. Storytelling is hierbij een methode om toonaangevend en inspirerend te zijn. Wie ben je? Wat doe je? En hoe onderscheidend ben je? Vragen die via storytelling overgebracht kunnen worden aan (potentiële) klanten. Naast het produceren of beoordelen van creatiemateriaal denken we ook kritisch mee over de campagne, de website en andere factoren die het imago van je bedrijf kunnen beïnvloeden tijdens het social marketingproces.
Binnen een afzonderlijke social campagne adviseren we welk advertentiemateriaal (video, carrousel, rectangle, etc.) het beste ingezet kan worden en stemmen we de creatie qua planning, benodigde specs en beschikbare resources met je af. 

  • Zichtbaarheid op relevante plekken aan de juiste doelgroep
  • Kwalitatief websiteverkeer
  • Duurzame groei

Wat is social advertising?

Onder social advertising scharen we alle vormen van betaalde zichtbaarheid binnen platformen als Facebook, Instagram, LinkedIn en Pinterest. Naast een goede strategie en uitvoer op je eigen pagina’s (owned) is advertising (paid) een goede aanvulling voor additionele zichtbaarheid binnen je (potentiële) doelgroep. Met dit laatste kunnen onze consultants je helpen.

Dit kan zich vertalen in verschillende vormen van inzet, afhankelijk van het relevante platform. Onze digitale marketing consultants hebben  ervaring met alle platformen en advertentietypes. Of dit nu uitingen zijn voor zichtbaarheid, ter inspiratie of om leads te verzamelen. 

Welke kanalen zetten we in?

Facebook
Facebook zetten we in voor zichtbaarheid. Door de verschillende advertentie vormen is het mogelijk op te vallen in de tijdlijn of stories van je doelgroep. Facebook biedt door uitgebreide targeting-mogelijkheden veel opties om je doelgroep te bereiken en te optimaliseren op resultaat. Lees meer over Facebook hier.

Instagram
Instagram is een uitstekend platform om inspiratie te bieden. Door de verschillende advertentie vormen is het mogelijk op te vallen in de tijdlijn of stories van je doelgroep. Instagram biedt door uitgebreide targeting-mogelijkheden veel opties om je doelgroep te bereiken en te optimaliseren op resultaat.

LinkedIn
LinkedIn is hét platform voor B2B communicatie. Door de uitgebreide profielinformatie is het mogelijk om zeer gericht relevante professionals te bereiken. LinkedIn is niet zozeer een salesplatform maar leent zich wel goed om zakelijke leads te verzamelen, nieuwe collega’s te vinden of meer informatie rond producten of diensten tussen de oren te krijgen van prospects. Lees hier meer over LinkedIn.

Pinterest
Pinterest is een uniek platform, waarbij een grotendeels vrouwelijke doelgroep inspiratie opdoet op allerlei gebieden. Het is mogelijk om bij jouw doelgroep op te vallen met uitgelichte pins. Door de gerichte search zien we het platform als een pull platform (net zoals de zoekmachines).

Samen het maximale uit social media advertising halen?