app marketing

App marketing

Word zichtbaar met je app in de Appstore

Wat is app marketing?

Met meer dan zes miljoen apps wereldwijd is er een breed aanbod apps voor de consument. De meeste van deze apps kunnen gedownload worden via de Appstore van Apple of de Google Playstore. Met behulp van apps kan ook je organisatie zich onderscheiden van de concurrentie.

Met app marketing zorgen we ervoor dat je app op een effectieve manier wordt gepromoot. Voor de promotie van de apps zetten wij verschillende platformen in, zowel met paid advertising als andere manieren. De meest gebruikte tools die wij inzetten voor de promotie van je app zijn Universal App Campaigns, Facebook marketing en app-extensies. Maar uiteraard bekijken we met de klant welke app het tools het beste bij je bedrijf en doelstellingen passen.

Waarom app marketing?

Of je app nu gemaakt is om informatie te delen, metingen te doen, of om meer sales te genereren; de apps moeten wel eerst door de eindgebruikers gedownload worden. Tussen alle verschillende beschikbare apps is het moeilijk om jezelf te onderscheiden en meer downloads te genereren. Met app marketing zorgen wij ervoor dat de app meer wordt gedownload en dat deze ook aan de goede doelgroep wordt getoond.

Hoe gaan we te werk bij app marketing?

Wij zetten app marketing in door gebruik te maken van verschillende kanalen. Eerst bepalen wij hoe de doelgroep het beste bereikt kan worden. Vervolgens bepalen wij welke platformen wij in gaan zetten om de apps zo goed mogelijk te promoten. Wij stellen alle meetplannen goed in, waarna de app gepromoot kan worden.

  • Betere zichtbaarheid in de Appstore
  • Hogere engagement
  • Meer downloads

AdWords of Facebook?

Zoals eerder aangegeven, zetten wij meerdere plaftformen in voor het promoten van apps. De keuze hiervoor ligt geheel aan de doelstelling van de campagne. Hieronder worden de verschillende mogelijkheden kort toegelicht.

Universal App Campaigns

Universal App Campaigns zorgen voor promotie in de populairste Google-netwerken zoals Search, Play, YouTube en het Display netwerk. De campagne wordt vervolgens geoptimaliseerd zodat de advertenties en bereikte mensen steeds relevanter worden. De systemen van Google testen verschillende combinaties en geven advertenties die goed presteren automatisch vaker weer.

App extensies

Bij app extensies wordt een link naar de app toegevoegd aan de bestaande tekstadvertenties. Een klik op deze link stuurt gebruikers door naar de app in de Google Play of de Apple App Store. Zo wordt op een simpele manier, met behulp van de bestaande advertenties, verkeer gegenereerd naar de app.

Facebook advertenties voor App installaties

Advertenties voor appinstallaties kunnen worden weergeven op Facebook, op Instagram en in het Audience Network. Ze linken rechtstreeks naar de App Store, Google Play en Kindle Store zodat mensen je mobiele app direct kunnen downloaden.

 

Samen de hoogste conversiestijging behalen?