adwords advertising

Google Ads

Zichtbaar meer conversies

Waarom adverteren in Google Ads? 

Heb je een nieuwe website, ben je niet goed zichtbaar via de organische zoekresultaten van Google of krijg je niet genoeg bezoekers naar je website, dan biedt Ads uitkomst. Vanaf het moment dat je campagne live staat, ben je direct zichtbaar op de door jou gekozen zoekwoorden en kun je dus direct het eerste verkeer naar je website verwachten. Voordeel van adverteren via Google Ads is dat het resultaat volledig meetbaar is en hierop gestuurd kan worden. Zo weet je altijd hoeveel een campagne je kost, en tegelijk wat deze oplevert.

Hoe gaan we te werk met Google Ads?

We geloven dat een samenwerking pas succesvol is wanneer de verwachtingen voor beide partijen duidelijk zijn. Om deze reden lopen we bij de start van een nieuw traject altijd een aantal belangrijke stappen door:

  1. Voordat we beginnen, bepalen we samen wat het doel van je Google Ads campagne is. Welke KPI’s oftewel welke prestatie-indicatoren we aan deze doelstellingen verbinden, het budget, de looptijd en ook niet onbelangrijk, wat het rendement op je investering moet zijn.
  2. Vervolgens bepalen we de structuur van je Google Ads account. Deze wordt afgestemd op de gekozen doelstellingen van je campagne. Een Google Ads account bestaat uit één of meerdere campagnes met daaronder één of meerdere advertentiegroepen welke elk hun eigen zoekwoorden bevatten. Deze set-up kost tijd maar zeker is dat een heldere opbouw en duidelijke structuur van je Google Ads account zich uiteindelijk terugbetaalt.
  3. Misschien wel het belangrijkste onderdeel bij het opzetten van je campagnes is het bepalen van de juiste zoekwoorden waar je met je bedrijf op gevonden wilt worden. We lezen ons zo goed mogelijk in in het product of dienst waarop je wilt adverteren. Aan de hand van een uitgebreide zoekwoord-analyse bepalen we vervolgens samen welke zoekwoorden we gaan inzetten.
  4. Zodra de zoekwoorden zijn verdeeld in de bijbehorende advertentiegroepen, de advertenties klaar zijn en de campagne-instellingen zijn bepaald kunnen we live gaan. Gedurende de looptijd van je Google Ads campagnes blijven we constant monitoren en optimaliseren om het maximale uit je campagnes te halen. Daarbij voeren we niet alleen uit we denken ook graag vanuit een strategische rol.

Service staat bij ons altijd op de eerste plaats. We nemen de tijd voor je campagne, werken transparant en daarbij staat een maximaal rendement op jouw investering altijd centraal. Hier worden wij ook graag op afgerekend. De uitvoer en strategie om het maximale rendement te behalen, gaat volledig in overleg met jou.

Door adverteren in Google Ads uit te besteden aan onze specialisten kies je voor jarenlange ervaring. Je profiteert van onze kennis binnen verschillende markten waarin wij voor onze klanten succesvolle Google Ads campagnes verzorgen.

  • Verhoging conversies
  • Gerichte targeting
  • Specialistische aanpak

Wat is Google Ads?

Google Ads (voorheen Adwords) is het advertentieprogramma van Google waarmee je advertenties tegen betaling kunt laten verschijnen wanneer iemand in een zoekmachine op bepaalde zoekwoorden zoekt. Bij Google adverteer je dus op zoekwoorden; ook wel keywords genoemd. Dit zijn woorden of woordcombinaties die de gebruikers van Google intypen om iets op te zoeken. Zodra een gebruiker van Google een zoekwoord intypt waar je op adverteert wordt je advertentie getoond. Google brengt vervolgens pas kosten in rekening wanneer deze gebruiker daadwerkelijk klikt op jouw advertentie.

In feite is Google Ads een online veiling van zoekwoorden. Hierbij wordt door de adverteerder een maximaal bedrag per klik ingesteld. De hoogste bieder op een zoekwoord pakt de toppositie in de zoekmachine van Google en vergroot daarmee de kans dat er op zijn advertentie wordt geklikt in plaats van die van de concurrent.

Naast adverteren in het zoeknetwerk van Google biedt Ads ook de mogelijkheid tot display adverteren. Wil je meer informatie over adverteren in het Google Display Netwerk? Wij laten je graag de mogelijkheden van display advertising zien.

Samen de hoogste conversiestijging behalen?