Open shop

Shopping adverteren

Zorg dat meer zoekers online gaan shoppen

Waarom Shopping adverteren?

Als e-commercepartij ben je altijd aan op zoek naar het verhogen van de omzet uit jouw webshop. Meer verkeer in jouw online winkel is iets dat daarbij kan helpen. Voor online webshops is Google Shopping een van de meest interessante marketingkanalen. Producten worden inclusief prijs en afbeelding getoond, waardoor een potentiële koper al bepaalt of hij het product interessant vindt voordat hij verder klikt.

Natuurlijk ben je al bezig performance based adverteren via Google Ads (voorheen Google AdWords) en Microsoft Ads. Maar zet je ook shopping in? Door shopping adverteren toe te voegen aan jouw online marketingmix zal je naast een betere online zichtbaarheid ook meer verkeer naar jouw online shop realiseren. Daarbij heeft shopping adverteren het voordeel dat mensen bereikt worden in alle fases van het aankoopproces. Potentiële klanten kunnen eenvoudig jouw producten vergelijken met andere aanbieders, gelijk doorlinken naar jouw website en eventueel gelijk een transactie verrichten.

Voor elke e-commercepartij die bij Orangedotcom klant is, adviseren wij altijd proactief gebruik te maken van shopping. Naast dat je dan zeker bent van een zo optimaal mogelijke online zichtbaarheid, helpt het ook nog meer additionele omzet te behalen. En door de geavanceerde algoritmes van Google zorgen wij er ook nog eens voor dat jouw marketingbudget zo slim mogelijk wordt ingezet. Want van een zo hoog mogelijke Return on AdSpend wordt jij als adverteerder (en wij stiekem ook) natuurlijk blij.

Zo halen wij het beste rendement uit jouw shopping-campagnes

Elke euro van jouw mediabudget kan maar één keer uitgegeven worden en het liefst verdien je die zo vaak mogelijk terug. Daarom sturen wij primair op het behalen van een zo hoog mogelijke Return on AdSpend. Om dit te kunnen realiseren, is een optimale samenwerking tussen jou als klant en ons als digital marketingbureau van essentieel belang. Graag vertellen wij je in detail hoe deze samenwerking er precies uitziet, maar in essentie komt het neer op de volgende pijlers:

  • Een volledig bestand van alle productgegevens; Is deze niet compleet genoeg? Geen zorgen, middels feedmanagementtool Channable kunnen wij deze optimaliseren zodat jouw productaanbod zo optimaal mogelijk zichtbaar is.
  • Marge; Graag verdelen wij producten op basis van margedata. Zo kunnen wij jouw mediabudgetten beter alloceren zodat jij de beste marges behaalt.
  • Volume; Er zijn de laatste tijd veel mogelijkheden binnen shopping-adverteren bijgekomen zodat jouw producten zichtbaar zijn tijdens alle fases in de oriëntatiefunnel.
  • Automation; Ook binnen shopping kan jij profiteren van de rekenkracht en nieuwst algoritmes. Dit zal ook voor jou werken.

Vanzelfsprekend is shopping adverteren niet de enige manier om jouw producten online te promoten. Onze consultants zijn altijd op zoek naar andere mogelijkheden om jouw online business altijd te laten groeien. Zo proberen wij jouw concurrentie altijd een stap voor te zijn.

Google CSS of toch een CSS Partner?

Door een torenhoge boete in 2017 voor Google’s machtsmisbruik in Google Shopping, is het mogelijk om via andere partners deel te nemen binnen Google Shopping. Waar voorheen alleen webshops in Google Shopping konden adverteren, is het nu ook mogelijk om dit te doen via een productvergelijker – een CSS partner. Voordeel voor jou als adverteerder is dat 100% van het CPC bod de veiling in gaat, waar Google CSS doorgaans een verhouding van 20% (winst Google) – 80% (bedrag dat daadwerkelijk de veiling in gaat) hanteert. Een overgang naar een CSS partner zal voor jou als adverteerder betekenen dat je meer bezoekers krijgt binnen het mediabudget. Bijkomend voordeel is dat al jouw producten ook gelijk op de gekozen CSS partner staan wat een betere online dekking van jouw productaanbod betekent.

Bij Orangedotcom kun je er zeker van zijn, dat wij goed kijken naar jouw wensen met betrekking tot de keuze van een CSS-partner. Wij werken met diverse CSS aanbieders, maar het kan natuurlijk zo zijn dat niet alle aanbieders aansluiten bij jouw product of merk.

Een optimale productfeed door feed optimization

De kwaliteit van een shopping campagne wordt grotendeels bepaald door de inrichting van jouw productfeed. Bij een minder goed ingerichte productfeed zal je als adverteerder doorgaans te maken krijgen met minder productvertoningen dan in potentie mogelijk zou zijn. Het kan ook gebeuren dat je meer moet bieden dan dat de concurrentie doet. Dit vertaalt zich in minder goede prestaties met een negatieve invloed op jouw omzet. Aangezien je elke Euro maar één keer kan uitgeven, is dit iets wat je niet wilt. 

Om te voorkomen dat dit bij jou het geval gaat zijn, optimaliseren wij jouw feed. Indien nodig verrichten wij productfeed optimalisaties aan:

  • Product titel en -beschrijving; de belangrijkste kolommen om zoekopdrachten te matchen aan jouw producten.
  • Voegen wij extra productinformatie toe; hoe meer informatie aan de zoekmachines gegeven wordt, hoe beter jouw producten getoond worden.
  • Voegen wij productcategorieën toe; dit maakt het voor zoekmachines makkelijker jouw producten te categoriseren.
  • Meer verkeer in jouw webshop
  • Fullfunnel zichtbaarheid
  • Sturen op maximale ROAS

Wat is shopping advertising?

Als je een online verkoper bent, kun je shopping campagnes gebruiken om online jouw productaanbod te promoten. Aan de hand van de productgegevens die je opstuurt naar het Merchant Center account van Google of Bing, kun je Shopping-campagnes aanmaken in beide advertentieplatformen. Deze campagnes worden vervolgens gebruikt om advertenties te maken op Google of Microsoft om potentiële klanten te vinden voor jouw producten. De plaatsingen worden Shopping-advertentie genoemd, omdat deze advertenties veel meer informatie bevatten van reguliere tekstadvertenties. Zo worden er onder andere prijzen, productafbeeldingen, productbeschrijvingen en winkelnaam getoond. Hoe gedetailleerder de informatie die doorgegeven wordt, hoe relevanter jouw leads zullen zijn wat zal leiden meer omzet in jouw webshop.

Van reguliere shopping naar slimme Shopping campagnes

Google heeft shopping van een behoorlijke facelift voorzien – Google is gekomen met slimme Shopping campagnes. Voordeel van deze nieuwe campagne-type voor jou webshop is dat er beter gestuurd wordt op conversiewaarde én dat het bereik ook nog eens uitgebreid wordt. Potentiele klanten worden in alle stadia van het aankoopproces bereikt over het gehele Google domein. Shopping advertenties kunnen overal getoond worden: binnen Google Search, binnen het Google Display Netwerk, Gmail en op YouTube. 

De komst van de Smart Shopping campagnes past heel goed in het rijtje van automatiseringen die Google doorvoert in haar advertentieplatform. Maar wij laten ook binnen shopping automatisering voor jouw e-commerce webshop werken!

Jottum, ook shopping via Microsoft Ads 

Ondanks dat het nog redelijk in de kinderschoenen staat, is shopping nu ook mogelijk in Bing. Fijn voor jou als adverteerder. Helemaal als je weet dat Bing doorgaans een hoger conversiepercentage en lagere CPC-kosten heeft dan Google. Om jouw producten online van zo veel mogelijk awareness te voorzien, adviseren wij dit extra bereik altijd mee te pakken met als hoofddoel extra omzet te realiseren.

Ook het maximale rendement uit jouw shopping campagnes halen?